De waarde van de bestelling

Posted on: Posted by: Comments: 0

De waarde van de bestelling

We fantaseren over pensionering als we jong zijn, als we langdurig werken, reizen en gestrest zijn tijdens de volgende vergadering of het volgende project. We houden ons vast aan “één dag” wanneer we voorbij 6 uur kunnen slapen, rond het huis knutselen, alles doen wat we nog nooit rondreizen en de films die we begonnen, maar in slaap zijn gevallen kijken, afmaken. Is dat alle pensionering? Een focus op onvervulde momenten die we voor onszelf wilden?

Oliver Waltman is enkele jaren terug met pensioen gegaan van een zeer veeleisende en succesvolle carrière. Hij was een leider in zijn vakgebied, vaak rustig, zijn geest die scenario’s doorloopt van wat zijn team nodig had om te bereiken, hoe efficiënter te worden, en het geven van zijn alles als een verplichting aan die organisatie. Oliver zag werk als een plek om te investeren in mensen en deze mensen te helpen hun vaardigheden en vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd elk van hen als individu te waarderen. Uit de pensionering blijkt verder zijn betrokkenheid bij die mensen als hij bruiloften, pensioneringen, jubileumfeesten en begrafenissen bijwoont.

Wees dankbaar voor wat we hebben

Toen hij met pensioen ging, bereidde hij zich voor op hoe hij zijn tijd zou gebruiken. Omdat hij gewend was 80+ uur per week te werken, had hij een plan nodig. Hij kon pas laat slapen, eten wat hij wilde en een week of twee knagen en toen wist hij dat hij langzaam krankzinnig zou gaan. Zijn carrière had hem opoffering, vrijgevigheid, zelfdiscipline, arbeidsethiek, vastberadenheid en bijdrage geleerd. Op geen enkele manier kon hij de remmen van zijn leven op de rem zetten om te vertragen toen hij al meer dan 40 jaar vol gas had geleefd.

Hij koos ervoor om te delen en een van de eerste manieren waarop hij begon te investeren was via Grace Klein Community. Hij is niet het onstuimige type. Hij is stabiel en vredestichtend. Hij merkt de gebreken in een systeem op en implementeert ideeën om de organisatie te verbeteren. Hij is geen prater van wat iemand anders moet doen, maar een doener.

Sommige buurtwerk doen

Bijna dagelijks levert Oliver een bijdrage aan Grace Klein Community. Misschien vertelt hij zijn vrienden over Grace Klein Community tijdens een ronde golf of het repareren van de stoelen, in zijn winkel, die nu in je keuken zitten. Hij is degene die tijdens hun zaterdagochtend ontbijtritueel de donaties van zijn buren rekruteert en degene die de ramen schoonmaakt met krant zodat er een zendingsavond in zijn huis kan plaatsvinden. Hij helpt bij het voorbereiden van werfverkopen en we hebben hem gezien dat hij een paar missies en adoptiewerfverkopen bezoekt om families in de gemeenschap te ondersteunen en een zak Krystals of een doos donuts af te geven.

De orde die hij naar het buurtkantoor brengt is zo’ n enorme investering. Hij hielp bij het bouwen van de kippenhok- en tuinruimte en is altijd op zoek naar manieren om de kantoorruimte schoon en overzichtelijk te houden. Als je ooit op kantoor geweest bent, begrijp je wat een taak het is om orde op orde te houden aan een constant bewegend doel. Donaties komen bijna elk uur binnen en uit, een organisatorische nachtmerrie, maar God heeft Oliver het geduld gegeven om te helpen en zijn ideeën te delen. Hij merkt de donaties op die iemand in de oprit heeft achtergelaten, helaas geruïneerd door de regen, en hij laat ze in de dumpster beladen. De taken die sommige termen vernederend zijn, zijn de taken die hij zelf nooit “te goed” is om aan te pakken.

Leave a Reply:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *