Hoe werkt SEO?

Posted on: Posted by: Comments: 0

Hoe werkt SEO?

Wat is SEO? SEO verwijst naar zoekmachine optimalisatie, of het proces van het optimaliseren van een website om het gemakkelijk te vinden via zoekmachines zoals Google. Dus hoe optimaliseert u de inhoud van uw website voor Google SEO? Laat WordStream de weg wijzen! Zoals ze in het Spaans zeggen: “posicionar una web es difícil pero a la vez muy fácil” > “een web positioneren is moeilijk, maar tegelijkertijd zeer eenvoudig”.

Google SEO Basics: Trefwoord onderzoek. Idealiter is het het beste om uw zoekwoord onderzoek te doen voordat u begint met het schrijven van content. Dit laat u weten op welke trefwoorden u zich moet richten in uw content. Het is het beste om een mix van brede en long-tail zoekwoorden te gebruiken.

Plaats uw meest waardevolle zoekwoorden in:

  • Hoofddeel van de tekst. Geen brainer, toch? Vergeet niet om niet steeds opnieuw dezelfde trefwoorden te gebruiken. Voeg in modifiers (bijv. “best”, “top”) en longtails toe.

  • Titel. Het hebben van het trefwoord in uw titel zal uw CTR van de SERP verbeteren. (Zie onze title tag gids voor meer hulp bij het schrijven van SEO-vriendelijke titels.

  • Subheads. Subrubrieken/H2 rubrieken zijn waardevolle plekken voor Google SEO zoekwoorden.

Uw werk is nog niet voorbij! Vergeet niet om Google SEO keywords toe te voegen in de:

  • Meta titel: De metatitel verschijnt in de zoekmachine resultaten. Gebruik hier een stevig trefwoord.

  • Meta beschrijving: Deze beschrijving verschijnt onder uw link in Google. Schrijf een boeiende metabeschrijving met relevante trefwoorden om uw doorkliksnelheid te verhogen.

  • Beeldbestandnamen/ALT-attributen: Ten eerste, neem foto’s op in uw Google SEO content! Foto’s zijn aantrekkelijk en aantrekkelijk voor lezers, en Google vindt ze ook leuk. Gebruik hettrefwoord in de bestandsnamen (bijv. how-to-catch-fish.jpg). Gebruik ook het ALT-attribuut om zoekmachines en gebruikers te vertellen wat de foto is met een trefwoord.

  • Veranker de tekst: Link naar uw nieuwe pagina vanaf verschillende andere pagina’s op uw site, met uw trefwoord als ankertekst. Dit maakt het gemakkelijk voor Google crawlers om uw pagina te vinden en te rangschikken.

Google SEO-gids voor linkbuilding en inhoudelijke promotie

Vergroot de zichtbaarheid van uw geoptimaliseerde content door deze te delen op sociale netwerken en links naar uw content op te bouwen. Zorg ervoor dat u interne en externe links maakt van buitenaf. Deze activiteiten staan bekend als “off-page SEO”.

Wat is lokale SEO?

Als u een klein bedrijfje bent dat niet veel aandacht heeft besteed aan hoe u kunt profiteren van lokaal zoeken, dan mist u dat. Optimaliseren voor lokaal zoeken is een fanatieke manier om consumenten te bereiken en verkeer naar uw site te krijgen. Telefoonboeken zijn goed voor weinig meer dan het testen van uw kracht deze dagen als mensen wenden tot zoekmachines om te worden geïntroduceerd aan lokale bedrijven die kunnen voldoen aan hun behoeften.

Optimaliseren voor lokaal zoeken vereist dezelfde strenge SEO werk vereist voor elke pagina, maar er zijn een aantal extra dingen die u kunt doen om uw uiterlijk voor lokale zoekopdrachten te stimuleren.