Topattracties om Amsterdam in één dag te zien

Posted on: Posted by: Comments: 0

Topattracties om Amsterdam in één dag te zien

Amsterdam is een van de meest bezochte steden in Europa, en de redenen daarvoor zijn welbekend. Van de iconische tulpentuin Keukenhof tot ongelooflijke musea zoals het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum, en de onvermijdelijke boottochten door de grachten van de stad, er is geen tekort aan attracties in Amsterdam. En dat is zonder de must-see Wallen of de coffeeshops voor de meer liberalen.

Gezien de populariteit van Amsterdam als toeristische bestemming, moet u echter vaak in lange rijen staan om de belangrijkste bezienswaardigheden van Amsterdam (waaronder het Van Gogh Museum) te bezoeken. Gelukkig is er een manier om dit ongemak te verzachten. Ofwel door een alternatieve reisroute voor Amsterdam te maken, ofwel door tickets op voorhand te kopen.

Hier zijn de beste attracties in Amsterdam en hoe u de meest iconische musea en monumenten kunt bezoeken zonder in de rij te hoeven staan.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum (Nationaal Museum) wordt door velen beschouwd als het beste museum van Nederland. Het is gehuisvest op het iconische Museumplein in Amsterdam; en onder de permanent tentoongestelde collectie bevinden zich werken van Rembrandt (waaronder Nachtwacht, waarschijnlijk zijn beste schilderij); Johannes Vermeer (waaronder Het melkmeisje); en Frans Hals.

Samen met het Van Gogh Museum is het Rijksmuseum een van de meest bezochte attracties van Amsterdam.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum, misschien wel de meest iconische toeristische attractie in Amsterdam, herbergt de grootste collectie schilderijen van de Nederlandse meester Vincent Van Gogh. Er zijn meer dan 200 originele schilderijen (en 500 tekeningen) van Van Gogh, zelf een van de belangrijkste figuren in de hedendaagse westerse kunst. Er valt niet veel meer uit te leggen: ga gewoon naar Amsterdam en bezoek het museum!

Bedenk echter wel dat dit het drukst bezochte museum van Nederland is; vooruit plannen is meer dan ooit gerechtvaardigd.

Boottocht op de grachten van Amsterdam

Tijdens uw bezoek aan Amsterdam zult u onvermijdelijk overwegen een boottochtje te maken over de grachten van de stad. En ik ben de eerste om je deze ervaring aan te bevelen. Om de eenvoudige reden dat, net als bij de boottochten door de grachten in Kopenhagen of de gondeltochten in Venetië, de ervaring u de stad vanuit een totaal ander gezichtspunt laat zien. Met andere woorden, het is echt de moeite waard! Vooral als je het geluk hebt om een zonnige dag te vinden – wat in Amsterdam allesbehalve gegarandeerd is!

Anne Frank’s House

Anne Frank was een jong Duits meisje van Joodse afkomst, een slachtoffer van de Holocaust. Anne Frank werd in februari 1945 naar een concentratiekamp gebracht, waar zij uiteindelijk zou verdwijnen, en liet een dagboek na waarin zij, gedurende de twee jaar dat zij met haar ouders en zusje verborgen leefde op de zolder van een handelszaak, haar dagelijks leven optekende.

Precies in dit gebouw is het Anne Frank Huis gevestigd, een biografisch museum dat aan haar is gewijd. Het boek dat het resultaat was van het dagboek zou uiteindelijk een van de meest gelezen en vertaalde literaire werken in de wereld worden.

Let op: voor een bezoek aan het Anne Frank Huis moet u van tevoren kaarten kopen op de officiële website (kaarten worden niet aan de ingang verkocht). Om het verhaal van zo’n opmerkelijke persoonlijkheid beter te begrijpen, kan men, naast de kaartjes, ook de hulp inroepen van een gespecialiseerde gids. Het Anne Frank Huis-Museum is een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen in Amsterdam.